13. 2. 2014 22:46 od joda
Tak jsem litinku vytřel kapesníkem, ve kterém byl zabalen čaj. Rez po pár nátěrech ztmavla, chuť ovlivněna nebyla, takže za mne pozitivní zkušenost.
Rád bych nadhodil ještě jedno téma, a to kombinace vody vařené v sha diao (konvička z chaozhou na kamínka) a čajů z Taiwanu. Zkoušel jste někdo? Mám takovou zkušenost, že ze dvou nepečených Gao Shan (vysokohorských) oolongů to místo takové smetanové, hladké a sladké chuti s prvky květů a vanilky vytáhlo spíš takovou chuť mírně nahořklou. Zkoušel jsem vodu z reverzní osmózy a vodu zcela nefiltrovanou, pouze odstátou. Výsledek byl pokaždé stejný, voda nefiltrovaná byla dokonce chutnější. Voda ze skla produkuje čaj chuti dle očekávání. Trochu mne to mrzí, myslel jsem že kamínka zafungují zcela standardně a zvýrazní dochuť, ale zdá se, že nikoli. Máte někdo podobnou zkušenost? Jinak voda z litinové konvice je na tyto čaje nejspíš to nejlepší co jsem zatím objevil ...