Re: Skladování čajů & zrání čajů.
chawangpu píše:Dzine ty pupeny jakoby nesmí vyschnout, tedy dóza uzavřená asi nejlepší. I když se to pořád nějak daří tutlat a prodávat, tak připomínám, že to není čaj v pravém slova smyslu, dle prodejců, dle dvou profesorů z Yunnanské university jež se zabývají čajem a dalším profesorem z university ve městě Simao (dnes přejmenovaném na Puer), v neposlední řadě na blogu taiwanského obchodníka a znalce puerhu pana Shi Kun Mu, který dokonce před těmito čaji varuje. Podobné varování opakovaně psal např. MarshalN na fóru teachat. Dle mých informací tato bílá varianta není závadná, ale čaj to opravdu není. Strom jsem měl možnost vidět v reálu, listy připomínají čajovník jen vzdáleně, mají ostré špičky na stranách listů jež slušně píchají. Pupeny svou skladbou nepřipomínají čajový pupen ani vzdáleně. Prosím aby to někdo nebral jako kazení kšeftů ale čistě jako informační příspěvek pijáka čaje dalším pijákum - tomuto jsem věnoval celkem dost protože celou dobu pobytu v Číně jsem řešil dilema, zda toto prodávat a jak to deklarovat a po sesbírání všech dostupných informací jsem přesvědčený, že toto čaj není a osobně jej prodávat nechci.
Díky za názor! Již jsem si připadal jaksi osamnělý - většina byla s tímto prosuktem spokojena. Já tento produkt měl, ale poměrně rychle jsem ho zavrhnul. Nechutnalo to jako čaj, nevonělo, nezaujalo. Kdybych v tom právě nehledal čaj, tak samotné by to bylo ok. Spíše mi to přišlo jako, dle mých starých poznámek, "bylinný nálev jitrocelového typu". Zajímavá zkušenost, ale rozhodl jsem se ubírat jinou cestou.