nádobí do začátku
S čajováním začínám a mám zkušenosti jen s čaji porcovanými běžně dostupnými v supermarketech, chci však vyzkoušet čaje kvalitnější. Protože nevím, co mi bude chutnat a chci vyzkoušet co možná nejširší čajové spektrum, rozhodl jsem se, že si vždy nakoupit nějaké množství vzorků po 10g a prozkoumávat. Jaké nádobí je na to ideální a zároveň univerzální pro všechny druhy čajů? Našel jsem testovací sady, ale nikde jsem už nenašel, jak se používají a přijdou mi zbytečně drahé. Když jsem na to podívám, je to vlastně takový menší gaiwan navíc s miskou, ten však můžu pořídit o dost levněji.
Co by jste mi tedy doporučili? Předem děkuji za všechny rady.

Toto si myslim, ze je zakladny set. Zalezi na tom ci chces sypane zacat pit kvalitne, degustacne alebo ako ja hovorim: "na europsky sposob" t.j. sitko a hrncek. Ak degustacnym sposobom, tak odporucam zacat ako som to popisal. V gaiwane sa daju pripravit vsetky caje, samozrejme niektore su vhodnejsie, ine nie, ale v konecnom dosledku sa daju vsetky pripravit. Najviac sa hodia zelene, polozelene a biele z ciny. Menej uz japonske, ale daju sa tiez pripravit
Co sa tyka objemu, tak na zaciatok tych 150 ml je akurat