Hudba (nielen) k čaju
• Stránka 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Doom píše:dead can dance je na mě moc utahaný
Jaký album? No, někdy je to vyhovující, jindy si dám Helloween , jindy Deep Forest
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
je libo skvělý elektro-ambient? zkuste album Memory Shell od projektu Aes Dana. skvělé k popíjení jemného oolongu někde o samotě.
na téhle desce jsou skvěle spojené relativně tvrdé beaty s tím, co dělá ambient ambientem - obrovskými "plochami" zvuku. touhle deskou se můžete doslova "procháze" jako byste se procházeli rozkvetlou loukou
a když už jsme u toho ambientu, zkuste dvě kompilace:
Oxycanta a Oxycanta: Winter Blossom. taky hodně solidní práce.
na téhle desce jsou skvěle spojené relativně tvrdé beaty s tím, co dělá ambient ambientem - obrovskými "plochami" zvuku. touhle deskou se můžete doslova "procháze" jako byste se procházeli rozkvetlou loukou
a když už jsme u toho ambientu, zkuste dvě kompilace:
Oxycanta a Oxycanta: Winter Blossom. taky hodně solidní práce.
Doom píše:narazil jsem na zajímavej "čajovej" rock
kapela The Quintessence - jejím členem byl Raja Ram - hvězda psy/goa trance a psy/ambientní hudby
poslouchá se to dost dobře.
Zajmavé takový Rock no dá se říct,mě k čaji vyhovuje jedině Metal př. Helloween,Iron Maiden,Dio,Judas Priest,Sabaton,Metallica,Van Halen,Kiss..
Inhereth66 píše:Osobne mozem pri caji cokolvek a najma metal. Mne caj navodzuje velmi prijemnu atmosferu aj k metalu ci uz k doomu napr. Saturnus alebo k niecomu melod napr Dark Tranquillity ale pravdou je ze black metal k caju nepasuje a asi aj s punkom by som mal problem ale to je asi len mojou osobnou averziou.
Punk jsem dřív poslouchal hodně a k čaji se opravdu moc nehodí.Black Metal je muzika kterou moc nemusím ať k čaji nebo k běžnému poslouchání,neni to moc melodická hudba a přijde mi monotoní.Ale Power Metal,Speed Metal,Heavy Metal je pro mě moc dobrá muzika nejen k čaji
Nahodou to ide celkom fajn dokopy
LuAn Guapian a Marduk - Sulphur Souls, "Opus Nocturne [1994]" |flac|993kbps|
A skvely priklad hudby, kde je flac zbytocnost :/
Podla mna sa zrovna speed kvicanie vobec nehodi, ale mozno je to tym, ze ten styl nemam rad.
LuAn Guapian a Marduk - Sulphur Souls, "Opus Nocturne [1994]" |flac|993kbps|
A skvely priklad hudby, kde je flac zbytocnost :/
Podla mna sa zrovna speed kvicanie vobec nehodi, ale mozno je to tym, ze ten styl nemam rad.
Backpacking po azii ---> http://lamerko.xf.cz
Toto velmi silno odporucam, je to skvele
Of The Wand And The Moon - In A Robe Of Fire, ":Emptiness:Emptiness:Emptiness: [2001]" |flac|905kbps|
Je to fakt uzasne.
Of The Wand And The Moon - In A Robe Of Fire, ":Emptiness:Emptiness:Emptiness: [2001]" |flac|905kbps|
Je to fakt uzasne.
Mozno som to sem uz daval, ale toto je uplne skvely alt.rock. U mna je na prvom mieste (a deli si priecku s Porcupine Tree). Ta spevacka ma velmi podmanivy hlas.
np: The Gathering - Amity, "Sleepy Buildings [2004]" |flac|874kbps|
Doporucujem hlavne tento album, je to semi-acoustic zivak. Je to nahrane na zivak vyborne, flac ma zmysel.
np: The Gathering - Amity, "Sleepy Buildings [2004]" |flac|874kbps|
Doporucujem hlavne tento album, je to semi-acoustic zivak. Je to nahrane na zivak vyborne, flac ma zmysel.
Dalsi adept do TOP5. Skuste, neolutujete, je to naozaj skvele. Ked ma niekto dobru audiotechniku, doporucujem flac (ja uz nemam miesto :/ ), je to dost kvalitne nahrane
/me np: Green Carnation - Six Ribbons, "Acoustic Verses [2006]" |mp3|228kbps|
Lam3r_co. píše:Dalsi adept do TOP5. Skuste, neolutujete, je to naozaj skvele. Ked ma niekto dobru audiotechniku, doporucujem flac (ja uz nemam miesto :/ ), je to dost kvalitne nahrane
Acoustic Verses jsou super hudba. Vůbec Green Carnation obecně. Jestli se ti to líbí, tak zkus pohledat kapelu ...In The Woods
Romantika dalekých krajů, nostalgie tajemných dálek severu... paráda
Jinak velmi doporučuji toto CD:
Unikátní projekt souboru Schola Gregoriana Pragensis a tělesa japonských budhistických mnichů Gyosan-ryu Tendai Shomyo, přináší dialog dvou duchovních kultur na základě hudebního repertoáru budhistické a křesťanské tradice.
Vyšlo: 06/2007. Total time: 68:31. DDD. 1 CD Sony 82876873042 (Sony BMG).
VYNIKAJÍCÍ!!!
Unikátní projekt souboru Schola Gregoriana Pragensis a tělesa japonských budhistických mnichů Gyosan-ryu Tendai Shomyo, přináší dialog dvou duchovních kultur na základě hudebního repertoáru budhistické a křesťanské tradice.
Vyšlo: 06/2007. Total time: 68:31. DDD. 1 CD Sony 82876873042 (Sony BMG).
VYNIKAJÍCÍ!!!
Re: Hudba (nielen) k čaju
nedávno jsem narazil na velkou sbírku chilloutových mixů
http://sound.offlinemode.org/~mdb/
příjemně se to poslouchá při spočinutí. doporučuju.
http://sound.offlinemode.org/~mdb/
příjemně se to poslouchá při spočinutí. doporučuju.
Oliver Shanti Někdy až magické skladby ve stylu meditační hudby, na mně působí stejně uklidňujícím stylem, jako třeba psytrance/goa. Skvělé k čaji, učení, práci...
třeba tady a nebo tady
třeba tady a nebo tady
V chuti jednoho šálku čaje můžete někdy objevit pravdu o všech nečíselných formách vesmíru.
Kyongbong Sunin
mne sa k caju prekvapivo hodi aj tvrda hudba :-D kamos raz zabudol v cajovni na mp3 ktoru mal pustenu do cajovnovych reprakov a tam dobru pol hodinku hral doom metal bez toho aby sme si to vsimli :-D a najsrandovnejsie bolo ze nam este par zakaznikov pri plateni hovorilo ze aka dobra hudba dnes hrala
K čaji okrem tradičných čínskych a japonských relaxačných vybrnkávačiek si rád vypočujem nejaký triphop a podobné downtempové žánre ( Massive Attack,Portishead,Thievery Corporation...),ambient/chillout (FSOL,Amiina...),dreampop/shoegaze folk rockové experimetále ( Hope Sandoval,Jokers Daughter,Elisabeth Fraser/ex Cocteau Twins...),NuJazz (Hidden Orchestra,Nekta,Bonobo...),indie rock/experimental(Radiohead...),indie pop-rock so ženským vokálom (Cathy Davey,Sarah Blasko,niečo od PJ Harvey a pod.) alebo skladby,piesne od Andreja Šebana a pod. a mimo popíjania buď gitarovejšie záležitosti a to od Led Zeppelin cez Iron Maiden,Metallicu,Dream Theater ale maximálne po COF či Dimmu Borgir alebo občas potrebujem riadnu dávku tvrdšieho a temnejšieho dnb ( Spor,BSE,Donny,Current Value,Lucio De Rimanez,Panacea...)
• Stránka 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5