první reakce na první puer
když jsem ochutnal svůj první puer, tak mě napadlo "co je to za mazec"? - napoprvé jsme se vůbec nezkamarádili. to bylo někdy na podzim
v zimě jsem pak ochutnal první puer po tibetsku - to bylo jiný pochutnání - máslo a sůl, těžká exotika. to mi zachutnalo na první pokus.
zatímco ke klasicky připravovanému pueru jsem si cestu hledal dlouho, tibetská příprava si mě získala hned
moja si na puer pořádně nezvykla dodneška. pořád se nad ním ušklíbá a bere ho jako lék a nutné zlo.
zvláštní byl jeden kamarád - na čaj moc není (typický pivař) - tomu jsem dal ochutnat klasiku a zamiloval se do ní na první doušek. to jsem u moc lidí nezažil. nicméně přes puer se pak propracoval k občasnému čajování "začátečník"
docela úspěch jsme sklidili s puerem "záhrobákem" (puer s lapsangem), který jsme chvilku povařili, na jarním sraze moravské sekce Cyklodiskuze. Jelikož bylo trochu chladněji, tak to přišlo vhod. Kupodivu nikdo moc neprskal (a nebylo to jenom ze slušnosti)
a co vy a vaše puer začátky?