Tak asi načínat nemusíš, vypadá to, že uhlí je v naprostém pořádku. Měl jsem možnost na návštěvě dát kamínka do interiéru před vchodové dveře, které jsem jen lehce pootevřel...Podpalovač hořel konečně celých 10 min, když už přestal, uhlíky byly krásně v plamenu a po chvilce stačilo dát konvici a už to jelo!
Takže mám z toho obrovskou radost, je to jak jsi říkal, kamínka musí být na velkém přísunu vzduchu (exteriér, parapet apod.)...Jen ten podpalovač kouřil..tak pak ještě zkusím ten český z Podkrkonoší..
Jenže doma v paneláku furt nemám vyhráno...kvůli plynové karmě je v domovním řádě vysloveně zákaz kamen, grilů apod. (otevřený oheň) :-D, jediné dvě okna nám bohužel směřují do parkoviště, byt hned v přízemí, že každý kolemjdoucí si všimne vždy a všeho a když dám hořící kamínka pa parapet, věřím tomu, že se některý ze sousedů ozve...
Nějaký nápad?
Když zatáhnu rolety, nechám lehce pootevřené okno tak to je pochopitelně vidět..tak přemýšlím, jestli nekoupit tu horkovzdušnou pistoli, nebo nezkusit foukat nato fénem...respektive jsem to u jedné velké BBQ značky viděl..fén na roztápění uhlíků s držákem k přichycení ke grilu...
Jinak poznatky...zkoušel jsem test 2013 Feng Qing Mao Jian rychlovarka vs kamínka..zásadní rozdíl...jinak běžně ohřívám vodu na indukci na ten nejnižší výkon, takže ohřev pomalejší než v kamínkách...tam mi zatím připadá, že chuťově čaj vyjde skoro nastejno (charakter) jen je z kamínek ve všem barvitější, živější...jinak se uvolňují oleje z čaje při kamínkách...každý čaj má plnější barvu..no prostě nádhera...
A řekl bych zatím z krátkých poznatků, že je znát i použité uhlí...minimálně na vůni vody, co se vaří...z toho obyč bub/buk voda voněla překrásně..z weberu až tolik ne..