zajetí kalabasy na maté - vydlabávání
maté piju už docela dlouho, ale pouze z hrnku. Teď jsem si pořídil kalabasu a zajíždím ji podle návodu zde.
Ovšem myslím si, že jsem pokazil vydlabávání. Nevěděl jsem, jestli se mají oškrabat pouze ty odstávající kousky dužiny nebo jestli se má vyškrabat všechna dužina pryč. Já jsem škrabal a škrabal, abych odstranil veškerou dužinu až jakoby na hnědou slupku kalabasy, ale na některých místech to prostě vůbec nešlo a zůstaly tam od dužiny bílé fleky. Navíc jsem se dočetl, že se má kalabasa oškrabat dohladka, ale ta moje má zevnitř po oškrabání dost krpatý a takový jakoby až chlupatý povrch.
No řekněte, že já jsem to pokazil? Že tam ta vrstva dužiny měla zůstat...
Nezlobte se, pokud řeším banalitu, ale jsem amatér a jsem z toho dost zklamaný .