ledová příprava
je to další krok za klasickou maceraci:
necháte tát led a odkapávat jej na čaj (testováno na senchi). konvička se plní pěkně dlouho, ale čaj je pak excelentní.
dneska budem opakovat, zkusím nafotit přípravu



Já s úspěchem používám kukichu také.


Doom píše:tak, napsal jsem krátký článek o ledové přípravě
k nahlédnutí zde: http://tinyurl.com/4dld7r
Docela mám chuť 


Dzin Tea Racer píše:Doom píše:tak, napsal jsem krátký článek o ledové přípravě
k nahlédnutí zde: http://tinyurl.com/4dld7r
ParádníDocela mám chuť



Doom píše:mch, macerovanej ovoněnej je prý taky docela mazec. bohužel zde nemám ani jasmíňák, takže nemůžu zkoušet. obecně bych měl víc doplnit zelený čaje; oolongů a darjeelingů mám dost, ale zelený chybí




). Nechtělo se mi znovu dělat s vodou, tak jsem si ráno udělal jeden nálev Huang Shan Mao Feng (s horkou vodou). Vzhledem k horku se mi teď nechtělo dělat druhý horký nálev, tak jsem zaexperimentoval a udělal něco mezi klasickou macerací a ledovým nálevem. Studenou vodu jsem nechal vychladit ledem (4 větší kostky), až byla voda studená, tak jsem ji přelil do zhongu k čaji (zbytky kostek také) a nechal louhovat, dokud se kostky úplně nerozpustili. Nakonec cca 13 minut, dle chuti by to chtělo o něco delší čas. I tak parádní zpestření, čaj je sice málo výrazný i při horké přípravě, tady ztratil úplně vůni, ale chuťově pořád výborný. Později zkusím ještě jednou, dám jednu kostku až později do zhongu a uvidím. Vypadalo to celkem hezky, měl jsem tu jen mobil, ale udělal jsem si fotku: URL
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků