Zazvorovy "caj"
Příspěvků: 11
• Stránka 1 z 1
Robievate si ho??? Chuti vam??? Dochucujete si ho niecim???
Re: Zazvorovy "caj"
Dělám si ho, když mě bolí v krku a chtná mí. Obvykle vyvařím pár minut nakrájený/nastrouhaný samotný zázvor, ke konci přihodím mátu a trochu citronu. Ještě za tepla, ale ne do vroucího nápoje přidám med. Hotovo. Na krk a nemoci jen doporučuju !
Re: Zazvorovy "caj"
Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Zazvorovy "caj"
zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med
Re: Zazvorovy "caj"
Mám ještě jeno vylepšeníčko, ovšem pro ty, co to snesou. Už léta nakládám chilli většinou odrůdy Habanero, nebo Naga Jolokia do medu. Dostane to fantastickou ovocnou vůni. A s tím taktéž "smrtící" ohnivost. Spolehlivý "InfectKiller". Do zázvoráku, bylinkáče i na vaření a marinování masa před grilováním.
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby!
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby!
Re: Zazvorovy "caj"
kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D
Re: Zazvorovy "caj"
Gwynnbleid píše:kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D
Adrak je super .. V jednej čajovni v trenčíne, ktorá tam už bohužiaľ nieje nám ho teta čajovníčka vedela pripraviť taký extra sedávali sme okolo jednej konvičky traja ako okolo flašky zlého domáceho páleného.
Býval fakt silný, na zahriatie ozaj super
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
Re: Zazvorovy "caj"
Dzin Tea Racer píše:Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení.
Gwynnbleid píše:zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med
Oboje vypadá dobře, příště si ten svůj zázvorový čajík vylepším...
Re: Zazvorovy "caj"
Ja zázvor používam v prípade nachladenia alebo škrabania v hrdle. Klasicky s medom a citrónom, prvýkrát mi to takmer vypálilo dieru do hrdla No môžem len odporučiť.
Re: Zazvorovy "caj"
Ja tiez pijem odvar z Dumbiera Davam 4g na 250ml a necedim, neskor pridavam polovicu citrona, pomaranca alebo mandarinky + mala lyzicka medu, Mnam Najviac mi chuti z pomarancom a pekne pri tom zmeni farbu do oranzova
Re: Zazvorovy "caj"
Zrovna teď v sobotu u mě byla přítelkyně a tak jsem ji zajel koupit zázvorový čaj nebo přesně - Bílý čaj sou mei, pai mu dan a jeste jeden bílý + bancha + citron + zázvor a musim říct byla to docela delikatesa. Dost jsem se toho bál ale moc mě ten čaj překvapil vše včetně ceny super.
Příspěvků: 11
• Stránka 1 z 1
Zpět na Speciality čajům podobné
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků