Zazvorovy "caj"

<<

repelent

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 15

Registrován: 29. 11. 2011 13:23

Příspěvek 15. 1. 2012 18:05

Zazvorovy "caj"

Robievate si ho??? Chuti vam??? Dochucujete si ho niecim???
<<

cajicek

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 12

Registrován: 31. 8. 2011 10:47

Příspěvek 15. 1. 2012 20:02

Re: Zazvorovy "caj"

Dělám si ho, když mě bolí v krku a chtná mí. Obvykle vyvařím pár minut nakrájený/nastrouhaný samotný zázvor, ke konci přihodím mátu a trochu citronu. Ještě za tepla, ale ne do vroucího nápoje přidám med. Hotovo. Na krk a nemoci jen doporučuju ! :-pq
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10392

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 1. 2012 20:35

Re: Zazvorovy "caj"

Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 22. 1. 2012 23:49

Re: Zazvorovy "caj"

zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med :-)
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 23. 1. 2012 08:22

Re: Zazvorovy "caj"

Mám ještě jeno vylepšeníčko, ovšem pro ty, co to snesou. Už léta nakládám chilli většinou odrůdy Habanero, nebo Naga Jolokia do medu. Dostane to fantastickou ovocnou vůni. A s tím taktéž "smrtící" ohnivost. Spolehlivý "InfectKiller". Do zázvoráku, bylinkáče i na vaření a marinování masa před grilováním.
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby! :D
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 23. 1. 2012 12:07

Re: Zazvorovy "caj"

kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D
<<

Assam

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 334

Registrován: 4. 9. 2009 16:52

Bydliště: až tam...

Příspěvek 23. 1. 2012 12:12

Re: Zazvorovy "caj"

Gwynnbleid píše:kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D

Adrak je super .. V jednej čajovni v trenčíne, ktorá tam už bohužiaľ nieje nám ho teta čajovníčka vedela pripraviť taký extra :) sedávali sme okolo jednej konvičky traja ako okolo flašky zlého domáceho páleného.
Býval fakt silný, na zahriatie ozaj super :)
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
<<

pijast

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 8

Registrován: 7. 10. 2012 19:43

Příspěvek 7. 10. 2012 19:58

Re: Zazvorovy "caj"

Dzin Tea Racer píše:Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení. :-)

Gwynnbleid píše:zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med :-)

Oboje vypadá dobře, příště si ten svůj zázvorový čajík vylepším... :-P
<<

Crawler

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 8

Registrován: 23. 7. 2013 23:48

Příspěvek 29. 7. 2013 13:08

Re: Zazvorovy "caj"

Ja zázvor používam v prípade nachladenia alebo škrabania v hrdle. Klasicky s medom a citrónom, prvýkrát mi to takmer vypálilo dieru do hrdla :D No môžem len odporučiť.
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 9. 11. 2013 00:42

Re: Zazvorovy "caj"

Ja tiez pijem odvar z Dumbiera :) Davam 4g na 250ml a necedim, neskor pridavam polovicu citrona, pomaranca alebo mandarinky + mala lyzicka medu, Mnam :) Najviac mi chuti z pomarancom a pekne pri tom zmeni farbu do oranzova :)
<<

Michaeles

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 285

Registrován: 25. 11. 2012 20:52

Příspěvek 17. 11. 2013 21:20

Re: Zazvorovy "caj"

Zrovna teď v sobotu u mě byla přítelkyně a tak jsem ji zajel koupit zázvorový čaj nebo přesně - Bílý čaj sou mei, pai mu dan a jeste jeden bílý + bancha + citron + zázvor a musim říct byla to docela delikatesa. Dost jsem se toho bál ale moc mě ten čaj překvapil vše včetně ceny super.

Zpět na Speciality čajům podobné

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz