Report: Brnenský výlet a prednáška o varení vody

Osadenstvo bolo rozdelené po 4-5 členných skupinkách s vlastným moríčkom a vybavením. Ochutnávali sme 3 rôzne shengy, no až pri poslednom- Yiwu Zheng Shan 2003 sme si s Benkim všimli (ostatné sme predtým nepili), že to chutí troooška inak :-D Problém bol v japonských hlinených miskách, ktoré shengom moc nesedeli :-( nič to, čajíky boli aj tak dobré a prišli sme kôli niečomu inému. Zaujímave momenty nastali pri ochutnávke vody ohriatej v a) glazovanej konvici na liehu b) bofure na uhlíkoch c)tetsubine na uhlíkoch d) referenčnej vzorke z rýchlovarky.
Preferencie každého z nás sa veľmi líšili, ale jedno bolo isté- rýchlovarku nepreferoval nikto. Mne osobne najviac vyhovovala bofura. Voda bola nádherne sladká, ajkeď bofura bola očividne ešte nová a bolo cítiť aj hlinu

Ešte zaujímavejšie bolo pozorovať rozdiely na pripravenom DJ FF ak si dobre pamätám. Najzaujímavejšie bolo porovnanie bofury a tetsubinu. Bofura vcelku dosť potlačila pre DJ typické natrpklé tóny, ale zachovala všetky chuťové nuansy. Tetsubin naopak, trpkosť zachoval, ale troška ju učesal a celkovo chuť prečistil. Po prednáške sme sa ešte porozprávali s pánom Prachařom a Alenkou, ja som sa osobne zoznámil s Lesasynom z fóra. Prevzali sme zásielku pre nášho známeho od Peťa Nováka a pokecali pri obede. Sklenenka ma svojou domáckou atmosférou aj kvalitou čajov hodne príjemne prekvapila

Majo žiaľ na druhý deň ráno otváral čajovňu, tak musel ísť na vlak. My sme sa však aj s Benkim vybrali na prieskum brnenských čajovní.. ehm no dobre nebudem klamať.. pivární.

Z Benkiho čajovne som mal skvelý pocit, mám hodne rád modernejšie zariadené priestory a čistý design. Niekedy to nevíde a je to príliž chladné, ale slon bol pre mňa v ideálnom pomere čistoty, elegancie a pohody. Čajový lístok riadne hrubý a plný dobrôt, skvelé servírovanie a skoro som sa aj na shishu nechal zlákať :-D parádne voňala keď som šiel okolo šišiarne. No tak teda ukončím vychvaľovanie :-D aj tak som nehanebne uplatený príjemne stráveným časom a dobrým čajom.
Tesne pred obedom sme sa vybrali domov- ja s novou kalabaskou a zopár kilečkami maté, Níls zas knižkami o záhradkárstve zo sklenenky (už tam asi vážne žiadne neostali) a okrem interferencie s Brnenskou spacákovou mafiou sme všetci odišlí spokojní a obohatení o nové vedomosti a inšpirácie. A hlavne som rád, že sme mohli stretnúť a spoznať viacerých skvelých ľudí