Co právě pijete?
2003 Bulang Jingpin. Konečně něco opravdu dobrého od Houde, zdá se.
Re: Co právě pijete?
Porovnáváme 2006 vs. 1980's Liuan Sun Yi Shun Brand Bamboo Basket Tea
Dost dobrý :-D
Dost dobrý :-D
Dnes jsme v parku popíjeli 2012 Anji Bai Cha AAA, 2012 Zhe Jiang Long Jing AA, 2012 Bai Mao Hou A a 2012 Lu Xue Ya AAA. Docela kotel, ale dařilo se, dobré nálevy, zejména Anji Bai Cha a Long Jing mi dnes velmi chutnal.
Formosa Da Ye Hong Cha
2011 Formosa Ali Shan oolong
2012 Zhe Jiang Gu Zhu Zi Sun AA - právě mi došel, ale mám pocit že tato poslední příprava se mi povedla ze všech nejvíc. Důstojné rozloučení! 

Nepál Jun Chiyabari „Golden Hand Rolled Himalayan Tips“ Autumnal 2011
Úžasný čaj a to jak na chuť, tak i na pohled. Má velmi příjemný sladký dozvuk s muscatelovými tóny.
Úžasný čaj a to jak na chuť, tak i na pohled. Má velmi příjemný sladký dozvuk s muscatelovými tóny.
Temomi Saitama G
Velmi luxusní japonský čaj! Neuvěřitelně dlouhé jehličky suchého čaje. Při klasické přípravě, kdy jsou lístky zality jen pár mililitry vody, dostaneme pár kapek fantastického koncentrátu, který naplní celá ústa na mnoho minut...
Velmi luxusní japonský čaj! Neuvěřitelně dlouhé jehličky suchého čaje. Při klasické přípravě, kdy jsou lístky zality jen pár mililitry vody, dostaneme pár kapek fantastického koncentrátu, který naplní celá ústa na mnoho minut...
2010 Lancang Shu Zhuan Cha
2003 Lantingchun "Red Classic" Yongde Big Tree, skvost
Jing Gu Zhuan Cha 2009 . .taková tá klasická tehlička v chladnejšom počasí po nočnej ..
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
Ještě před chvílí jsem seděl u studánky s vynikající vodou a popíjel Long Feng Red Label Xiao Beeng Cha 2010. Krásný páteční večer!
2012 Darjeeling SF Gomtee Muscatel Wonder - úžasný. 2004 Liu Bao Zhu Tiao Zhuang - také dobré, piji jen napůl, zbytek použiji na začajování koničky 

...........piji jen napůl, zbytek použiji na začajování koničky..........
Dobrá volba Mistře Yodo!
Dobrá volba Mistře Yodo!

2011 Man Kou Xiang, ještě je dobrý. A pak uvidíme co uděláme s odpolednem, možná Bai Hao Yin Zhen, když je ta neděle? 

2012 Man Kou Xiang, odpo do práce asi na osvěžení jemnější zelený puerh - zchladlý a vychlazený silný nálev 

Každý týden nová nezávislá degustace.
http://www.cajovnicka.4fan.cz
http://www.cajovnicka.4fan.cz
2011 Fujian Shou Mei.
Nevím, proč je ten čaj většinou lidí podceňovaný. Je super. Zajímavé je srovnání Shou Mei, Bai Mu Dan, Bai Hao Yin Zhen a na závěr Bai Mao Hou (byť ten je zelený), aby si člověk řádně propil kultivar Da Bai Hao
Nevím, proč je ten čaj většinou lidí podceňovaný. Je super. Zajímavé je srovnání Shou Mei, Bai Mu Dan, Bai Hao Yin Zhen a na závěr Bai Mao Hou (byť ten je zelený), aby si člověk řádně propil kultivar Da Bai Hao

cajovnicka: Od kdy je Man Kou Xiang zelený puerh? Ale očividně má sílu 
Já si teď dávám od Essence of Tea 2012 Baotang. A zpracování je, obávám se, docela špatné - míra naoxidovanosti a popálení lístků je fakt moc :(

Já si teď dávám od Essence of Tea 2012 Baotang. A zpracování je, obávám se, docela špatné - míra naoxidovanosti a popálení lístků je fakt moc :(
Já to pochopil tak že si dá Man Kou Xiang a pak odpoledne před šichtou nějaký ten sheng
Jinak jsem se inspiroval a ochutnám 2005 Nannuo Shan Chi Tse Sheng Bing Cha, abych vydržel do noci psát bakalářku 

Njn, jsem byl asi sjetý čajem, tak už ani neumím rozparsovat vstup 

2007 "Three Cranes" Brand Liubao Bing Cha
Velice zajímavé Liu Bao! Ve spařeném listu i v nálevu je cítit takový zvláštní šmrnc, něco jako irská whiskey. V koláčku při dělení listu je již vidět Jin Hua (zlatý květ)...
Velice zajímavé Liu Bao! Ve spařeném listu i v nálevu je cítit takový zvláštní šmrnc, něco jako irská whiskey. V koláčku při dělení listu je již vidět Jin Hua (zlatý květ)...