Co právě pijete?
2010 Formosa Feng Huang Dong Ding Hong Shui ... famózní.
Re: Co právě pijete?
... a když máme dnes tak speciální den (a konec světa se nekonal
), tak jsem si do nové konvičky od Martina Hanuše připravil:
2010 Long Feng Green Label Xiao Beeng Cha

Při popíjení tohoto skvostu z pohoří You Le, se mi vždy rozzáří oči. Pro mě je to čaj, kterému se nedá nic vytknout. Při očichávání nahřátého listu v konvičce voní fantasticky, květinově a sladce (většinou mám problém se od konve odtrhnout). Je to jako sedět v létě na rozkvetlé louce. Chutná velmi sladce, lehce ovocně, ale především květinově, s tónem lučního medu. Později začíná vystupovat i tón kořeněný. Barva nálevu se pohybuje od žluté, až po žluto-oranžovou...
I po pár letech dokáže parádně povzbudit!
PŘEJI ŠŤASTNÝ A VESELÝ SLUNOVRAT!

2010 Long Feng Green Label Xiao Beeng Cha

Při popíjení tohoto skvostu z pohoří You Le, se mi vždy rozzáří oči. Pro mě je to čaj, kterému se nedá nic vytknout. Při očichávání nahřátého listu v konvičce voní fantasticky, květinově a sladce (většinou mám problém se od konve odtrhnout). Je to jako sedět v létě na rozkvetlé louce. Chutná velmi sladce, lehce ovocně, ale především květinově, s tónem lučního medu. Později začíná vystupovat i tón kořeněný. Barva nálevu se pohybuje od žluté, až po žluto-oranžovou...
I po pár letech dokáže parádně povzbudit!
PŘEJI ŠŤASTNÝ A VESELÝ SLUNOVRAT!

Po ránu detoxikační 2011 Fujian Shou Mei (pořád drží kvalitu, neuvěřitelné) a večer si uvařím pěkně 1992 Da Ye Loose Leaf, na něj jsem zvědavý.
2011 Xi Zi Hao Lao Wu Shan Ancient Tree
Naprostá harmonie chutí! Hmmm... rozplývám se
Naprostá harmonie chutí! Hmmm... rozplývám se

1998 Menghai tuocha - tentokrát verze od MarshalN, ne od Finepuer/Sampletea - a tahle je lepší. Pořád mi to přijde až dost mladé (vysoká "astringency"), ale už se začínají objevovat tóny věku - vlastně podobně jako u toho Xiaguanu 98 volně lisovaného člověk prostě cítí, že ten čaj už nějaký věk má.
5 let LF 2012 parádní čajík
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

'92 Da Ye Loose Leaf ušel, chutí mi ale spíš připomněl hei cha z Hubei, neměl zrovna aktivní dochuť (i když byla drsnější než u Hubei čajů) a v chuti dominovaly dřevité tóny.
Teď si dávám wet storage 1990's CNNP Grand Yellow Label. Asi mám rád wet storage
Teď si dávám wet storage 1990's CNNP Grand Yellow Label. Asi mám rád wet storage

joda: Jj, ten 92 mi taky přišel jako taková pohodovka, ale není to až taková bomba. Je myslím taky hodně zajímavé si dát takhle pár "loose leafů" a k nim věkově +- příslušejících koláčů a člověk pak docela zajímavě vidí, jak to zraje různě (+ proč koláče stojí typicky o dost víc, byť to je i někdy dané materiálem).
Ten Grand Yellow Label není vůbec zlý, že? Ono navíc wet storage - podle MarshalNa (a dává mi to smysl) je většina věcí, čemu "sucho-propagující-obchodníci" říkají wet storage je "traditional storage" (koneckonců do "objevení" Qing Bingu po roce 2000 bylo suché skladování spíš obskurnost) a wet storage je spíš když se uměle snaží zvlhčením zrychlit zrání v nějakých skladištích. Měl jsem i takové a to mi už zase přišlo až moc. Ale troška Hongkongského přírodního zrání ještě nikoho nezabila
Jak jsem nedávno i tuším psal na blogu - s postupem času docela začínám víc a víc chápat jak to Wu De (Aaron Fisher) myslel, když říkal, že preferuje lehce vlhký čaj před lehce suchým. Ono přeci jenom pak už nejde jenom o chuť a tak. A když je mi třeba blbě od žaludku, je úplně markantní, že zralejší (i za cenu vlhkosti) čaj mi udělá dobře a mladý, či suchý naopak.
Ten Grand Yellow Label není vůbec zlý, že? Ono navíc wet storage - podle MarshalNa (a dává mi to smysl) je většina věcí, čemu "sucho-propagující-obchodníci" říkají wet storage je "traditional storage" (koneckonců do "objevení" Qing Bingu po roce 2000 bylo suché skladování spíš obskurnost) a wet storage je spíš když se uměle snaží zvlhčením zrychlit zrání v nějakých skladištích. Měl jsem i takové a to mi už zase přišlo až moc. Ale troška Hongkongského přírodního zrání ještě nikoho nezabila

Jak jsem nedávno i tuším psal na blogu - s postupem času docela začínám víc a víc chápat jak to Wu De (Aaron Fisher) myslel, když říkal, že preferuje lehce vlhký čaj před lehce suchým. Ono přeci jenom pak už nejde jenom o chuť a tak. A když je mi třeba blbě od žaludku, je úplně markantní, že zralejší (i za cenu vlhkosti) čaj mi udělá dobře a mladý, či suchý naopak.
No jo, ten tvůj rozhašený žaludek je dobrý indikátor
Ten Yellow Label je dost vlhký, ale neřekl bych že to někdo kropil, spíš za to může opravdu ten Hongkong. Za pár let tady u mne v relativním suchu se zlepší řekl bych. Jinak ale někdy mám chuť na takovou tu občasnou nakyslost suše skladovaných čajíků.
Ten rozdíl zrání mezi LL a koláči je fakt velký, to jo
Toho jsem si už všiml i při mých značně omezených zkušenostech.
Hele možná by stálo za to, kdyby se založilo téma o plísni v čaji, ten tvůj článek na blogu je myslím dobrý start a širší diskuze by byla super.

Ten rozdíl zrání mezi LL a koláči je fakt velký, to jo

Hele možná by stálo za to, kdyby se založilo téma o plísni v čaji, ten tvůj článek na blogu je myslím dobrý start a širší diskuze by byla super.
joda píše:No jo, ten tvůj rozhašený žaludek je dobrý indikátorTen Yellow Label je dost vlhký, ale neřekl bych že to někdo kropil, spíš za to může opravdu ten Hongkong. Za pár let tady u mne v relativním suchu se zlepší řekl bych. Jinak ale někdy mám chuť na takovou tu občasnou nakyslost suše skladovaných čajíků.
Ten rozdíl zrání mezi LL a koláči je fakt velký, to joToho jsem si už všiml i při mých značně omezených zkušenostech.
Hmmm, jen je otázka, jestli bude dost diskutujících

Tak až bude čas (= dnes ne
) tak jej založím.
Popíjím 2003 Wu Chi Dao "Mengku Zheng Shan" sheng pchu-er, mám ho radši a radši

Popíjím 2003 Wu Chi Dao "Mengku Zheng Shan" sheng pchu-er, mám ho radši a radši

5 let Long Feng Xiao Beeng Cha, 2007 / Zelený sheng puer, čínský čaj
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...

Xing Hai Long Xiao Beeng Cha 2009
Môj čajový blog: http://cajovykamen.blogspot.sk/
2012 Formosa Wen Shan Chin Shin Lu Cha, zásoby tohoto kousku se už tenčí 

2004 Liu Bao Zhu Tiao Zhuang- ideální na trávení 

Dopoledne s 2011 Yunnan Dong Fang Mei Ren - čínská replika slavného taiwanského čaje. No zajímavé muskatelové tóny, ale spíš než taiwanský originál mi připomněl podzimní DJ's
A teď na večer 2012 Formosa Wen Shan Bao Zhong Subtropical Forrest

A teď na večer 2012 Formosa Wen Shan Bao Zhong Subtropical Forrest

Jungpana Muscatel Wonder '12 AF...z jesennej varky mi zatial chuti najviac
Nature uses only the longest threads to weave her patterns, so that each small piece of her fabric reveals the organization of the entire tapestry.
R.P.Feynman
R.P.Feynman
Dopil jsem poslední zbytek japonců - 2012 Sencha Hakuraze. Na Nový rok ideální vysoce povzbudivé pití 

2012 Yunnan Bai Mu Dan z podzimního sběru a z netradičního kultivaru Jinggu Yang Ta Large Leaf varietal (Camellia Taliensis). Spousta tipsů. Všechno listí je takové hodně tvrdé a nepoddajné, chtělo to 2 oplachovací nálevy aby do sebe natáhlo horkou vodu. Trochu méně komplexní a méně "luční" než Bai Mu Dan z Fujianu. Každopádně ale hodně dobré pitíčko s tóny zralého ovoce.
Tak to mě hodně zajímá. Odkud to je, prosím? 

Kdyby to zajímalo víc lidí a nikoho to neuráželo, postnu odkaz veřejně, zatím jsem odpověděl soukromou zprávou.