Re: Kamínka na vodu - kde koupit

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

A už jsi varil?

Děkuji..

joda píše:Díky za inforamci o clu. Nejspíš si ta kamínka také pořídím. Osobně bych do nich nikdy nešel nebýt Pyroha, který mi dal ochutnat čaje připravené z vody z kamínek. A to je jiná liga, to si prostě musí každý zažít na vlastní kůži aby uvěřil ...

Dále ovlivnuje již jen to jaké použíjes uhlíky a co nejvíce ovlivnuje je voda samotná. V neposlední řade pochopitelně rychlost ohřevu, ale to jsme již zmínili. Ze špatné vody napr. Neudelas dobrou ani na kaminkách ani v rychlovarce. Ty to testujes poslední mesic, já posledních 15 let. Takže pokusů jsem si užil až až. Ono ne vse lze vysvetlit vedecky, logicky, nebo selským rozumem, to o vlnové délce tepla mi vysvetloval oborník na slovo vzatý, já nejsem žádny fyzik ani chemik. Je to pouze jeden s faktorů. Pro mě je důlezite jak to chutná. A kdyby to bylo tak snadné jako ohřívat vodu v tetsubinu, bofure, Sha diao apod, jen na elektrickým vaříčem či indukcí, lihem, apod. nebylo by asi co řešit. Asi nezjistíme co presne se deje s vodou pri ohrevu nad varicem, lihem, eletrinou, ohnem. Elektrické pole samo o sobě.... To je asi na vědecký pokus a nejen jeden, pochybuji že je na to někdo vybaven. 

Souhlasím, že špatná voda zůstane špatnou, o tom jsem ale ani nechtěl mluvit.
Já si ale myslím, že prostup spalin konví bude zcela minimální či snad nulový, že spíše 95% změny chuti skutečně bude záležet na konvi. Uhlík uvolňuje teplo a spaliny. Teplo je ona "vlnová délka" a tu jsme nevyřešili. Prostup spalin bych viděl, ale jen v případě, že by konev prosakovala (rosila se, prý se i takové dělají) - pak pokud prosákne voda, tak mohou prostoupit i spaliny, jinak bych ale řekl, že se moc nemají šanci do vody dostat.
Příspěvek výše jsem chtěl říct, že nepozoruji rozdíl ve vodě z tetsubiny ohřáté na el. sporáku za 32 minut nebo na tradičním zdroji tepla za 30 až 40 minut. V testování hodlím ale dále pokračovat, jen škoda, že nemám po ruce vždy více "ochutnávačů" a tím i více názorů.
, inac rozhodne ale nesuhlasim, ze sa nieco neda vedecky vysvetlit pokial vede date dost casu zodpovie kazdu otazku (to ze sa v processe vytvori dalsich 5 je detial
)
(už jsme asi hodně OT v této sekci)

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků