Takže nějaké základy k vykuřování:
V čem vykuřovat:1. Možnost - aroma-lampička/pícka:Ta se mi osvědčila na hodně jemné byliny (Šalvěj, Máta, Andělika, Damiána, Ylang ylang...). Dobré je před použitím bylinu nadrtit - v ruce, nebo drtička.
Podle síly zdroje tepla (v tomto případě svíčka) buďto ponechat skleněnou misku, nebo stačí kousek alobalu (opět podle intenzity tepla použít 1, 2, 3 vrstvy - výborně se takto reguluje teplota). Tímto způsobem je kouř téměř minimální. Jde spíše o otevřenou vaporizaci - materiál uvolní vůni, lehce zhnědne, ale nezuhelnatí...
2.Možnost - vykuřovadlo/kadidelnice:Tato mužnost je univerzální, za předpokladu určitých opatření.
Jak vykuřovat ve vykuřovadle/kadidelnici ?Pokud nemáte originál, postačí miska o průměru alespoň 10-15cm, z nehořlavého materiálu (kámen, kov, keramika). Do ní, asi tak do 2/3, vsypejte bílý křemičitý písek (za pár korun ve zverimexu). Jako zdroj tepla se dají použít rychlozápalné uhlíky na vodní dýmky (osobně je nepoužívám, protože sami o sobě vydávají zápach), nebo kvalitní dřevěné uhlí. To se v přiměřeném množství naskládá do prostředku misky.
-na čem spalovat:
-Většina pryskyřic se dá spalovat přímo nasypáním na uhlí. Stačí po troškách přisypávat dle libosti (také je lepší podrtit - pokud to jde). Občas použiji i alobal, záleží podle chuti...
-Dřevo, byliny a směsi je lepší spalovat na výše zmíněném alobalu, nebo lépe na plátku ze slídy (plátek mica - google). Slída/alobal se položí na uhlíky a postupně se přisypává daná směs.
Doporučení viz v předchozím postu top 10
Ještě se mi nestalo, že by mi nějaké vyloženě smrdělo. Chce to pohrát si s přípravou - jako u čaje
. Některým bylinám vyhovuje spíš jemnější spalování a u některých pryskyřic je někdy lepší méně než více - příklad Benzoe siamská - u ní stačí kousíček a krásně jemně se rozvoní (hladká, vanilková, sladká) když se dá moc, tak pálí v nose.
Samozřejmostí je nenechávat bez dozoru a dodržovat bezpečnou vzdálenost od hořlavých materiálů