21. 10. 2013 11:46 od dayofvictory
Děkuji Stanovi za odpověď - jinak bych onen zajímavý příspěvěk přehlédl a přišel bych o záchvat smíchu.
Mám takovýto názor. Myslím, že kdyby šlo různé druhy rakoviny léčit (úspěšně!) pouze přírodní cestou, bylo by na světě mnohem méně smutku. Nikdo asi nechce zpochybnit, že látky obsažené v čaji mají určitý prospěšný vliv na cévní systém a zažívací trakt, ale jejich přínos bych chápal spíše v oblasti mírné prevence než léčby. Obávám se, že účelovou mediální masáž kolik a kolik antioxidantů zelený či jaký jiný čaj obsahuje a další mediální masáž, že antioxidanty žabraňují vzniku rakovinného bujení, nelze interpretovat jako schopnost čaje tuto vážnou nemoc vyléčit. Pokud se ale podíváme na nejčastější příčinu vzniku rakoviny, je skutečné možné uvažovat o jistém preventivním účinku - za předpokladu, že by přímo v okamžiku poškození buňky betou, gamou či chemií byl v akčním dosahu přítomen antioxidant. Jenže se tu bavíme o nanosekundách a nanometrech a zajímalo by mě, jakou koncentraci antioxidantů by člověk musel mít v těle - předpokládám ale, že aby jí dosáhl tak se v čaji musel utopit, obrazně řečeno.
Zjednodušeně řečeno: ač si myslím, že mi mátový výluh při rýmě pomáhá, tak milerád vždy sáhnu po Xylometazolini hydrochloridu, protože, ač chemie, tak mi prokazatelně pomůže velmi rychle a velmi dobře.
A mimochodem, pokud nějak rychle neprokročil vývoj, zdaleka ne každá nemoc má svůj lék. Když už jsem u té rýmy, veškeré léky na ní léčí pouze příznak (otok sliznice), ale proti samotnému virovému onemocnění žádný lek nemáme...a to se jedná o hloupou rýmu, kterou trpí každoročně miliardy lidí a kdyby někdo vymyslel lék, tak by byl za vodou - jenže zatím se to nikomu nepovedlo.