22. 8. 2014 11:00 od nerow
Výsledky z odplesnivění:
- V listopadu jsem podle rad Racera nechal konvičku v SAVU vykoupat, několikrát jsem ji posléze vyvařil, dosušil v troubě. Po zalití vodou cca 80°C+ vydávala stejný zápach jako před očistou (je možné, že hlína vydávala zápach ještě před zpesnivěním). Ale hlavně čaj i po vykoupaní v SAVU nebyl dobrý - plíseň tam musela stále být...
- Minulý týden jsem se ke konvičce opět vrátil. Tentokrát jsem ji nechal v SAVU skoro 24h, několikrát po sobě vyvařil v čisté vodě, vysušil v troubě a zatáhl čajem. Řekl bych, že má zpět vlastnosti po koupi co se týče dopadu na chuť čaje, ale...
Myslíte, že je plíseň opravdu pryč? Hodně krát jsem zde četl názory, že plíseň zabije až znovu-vypálení, že SAVO ani nic jiného nepomůže...Ptám se z důvodu (možná je to jen náhoda), jelikož z konvičky jsem měl zatím 2x An Xi wulong a každý šálek způsoboval nepříjemný pocit v krku, který se po 10 nálevech projevil v bolestí v krku. Přes noc se to zpravilo a následující den opět stejný jev, jen co jsem vypil první šálek a každé další pití způsobovalo nepříjemný pocit v krku. Budu to ještě v příštím týdnu na sobě dál testovat, jestli náhodou opravdu není nějaká souvislost s případným zbytkem plísně v konvičce, co je zakotvena v pórech.