15. 6. 2014 17:28 od epidot
trochu to tady oživím...
Podle aktuálních klimatických podmínek v domě, kdy po vyvětrání je 42% a standard tak 48-50% jsem pořídil ultrazvukový zvlhčovač. S příkonem 20W a půldenním používáním to bude za celý rok jen pár korun. Jak se to projeví na čajích asi hned tak nezjistím, nicméně vlhkost v krabici se posunula na pěkných 63-70% podle toho kde jsem měřil (nahoře na koláčích, dole, uprostřed na zemi, v rohu apod..).
Připadá mi, že se pomalu vytrácela chuť a ,,živost,, starších koláčů. Nejsou tak výrazné a chuťově barevné jak po zakoupení, plošší chuť. Pokud to vezmu tak, že mikroorganismy měly svůj životní standard nastaven nějak a poté se přesunuly do ,,klima-bídy,,, mohlo by jim to pomoct.
Příkladem budiž JinCha od p. Prachaře. Po zakoupení ta vůně z nich jela o 106, dnes jsou takové ,,vyschlé,,. Na dotaz klimatických podmínek v archivu: 18-23 st. 70-75% přirozeným způsobem, což je velmi pěkné. Avšak 50%, to opravdu ne.
Uvidím kam se to posune.
Naposledy upravil
epidot dne 15. 6. 2014 21:13, celkově upraveno 1