Re: Jak nejlépe uchovávat čaj?
Cize mate pravdu existuju ALU sacky kvalitne a nekvalitne
Tie nekvalitne su vacsinou zvonka potiahnute papierom...
Cize mate pravdu existuju ALU sacky kvalitne a nekvalitne
Tie nekvalitne su vacsinou zvonka potiahnute papierom...
ale ako to uz na Slovensku byva... prisla mi troska poskodena :( Kedze v baliku nebolo ziadne sklo, usudzujem teda, ze to zabalili uz poskodene :( Nie je nejak extre rozbita, len je na vnutronej strane vrchnaka (tam kde je to zabrusene) prasklina z vnutornej strany a uplne na spodku vrchnaka je na 2 mm ta prasklina obojstranna. Vonkajsi zabrus na vrchnaku je poskodeny iba 2mm od kraja a ostatne vyzera byt v poriadku, kedze je ta prasklina z vnutornej strany. Myslite, ze by to malo tesnit? Ja som skusal a vyzera to, ze je to v poriadku, ale preistotu napisem. A este ako ste pisali, staci vyplachnut horucou vodou z vodovodu a nie je ziadny zapach
Inac uz chapem, preco ste mali problem napchat Pai Mu Tan do prachovnice
Cpal som ho tam asi 10 minut
50g vyslo asi na 3/4 prachovnice.
Tento caj ma velkostne velmi rozdielne listy - od cajoveho prachu cez zlomkove listy - cez 7 cm stopky az po niektore 5 cm listy... ale na prachovcnice nedam dopustit, su vynikajuce. Neprepustia vlhkost, vzduch a svetlo sa da vyriesit ulozenim do skrinky
Jednine negativum vidim v objeme prachovnice, ktory sa neda prisposobit objemu caju t.j. cim viac caju beries, tym vznika viacej "volneho" priestoru v prachovnici. Ale to je len detail... Pri zipovych sackoch sa da sice objem prisposobim, ale tu vidim 2 negativa. Zipove sacky nie su pevne, preto je tu velka pravdepodobnost polamania caju a dalej je to kov, co by niektorym ludom mohlo vadit, hlavne pri zelenom caji.
Přesně z důvodů co psal dayofvictory, mají stejné vlastnosti jako prachovnice, až na odolnost vůči tlaku a ten plast, ale navíc mají upravitelný objem a mnohem snazší přístup. Uznávám že estetické hledisko hraje spíš ve prospěch prachovnice
Každému co jeho jest 

)))))))

v tom nekvalitnom alu pytliku, co ma 3 vrstvy - plast, kovova a papier, aby nebol priepustny pre svetlo.
a 1000ml, no neviem, to asi tiez nie
Kupujem cez dodavatelov laboratorneho skla. Maju naozaj vyborne ceny
Len skoda ta dodacia doba 1 - 8 tyzdnov :(
naopak v 1000ml zábrusce 100g velkých listů bai mu danu bylo parádní, hrdlo je již hodně velké
(resp. nezkoušel jsem, možná 500ml ?? )
Teraz to budem mat ovela lahsie pri vyberani prachovnic
Este by som dodal, ze mam doma 500ml a 50g Pai Mu Tan mi tam voslo doplna. Da sa tam vopchat, len je to dost pracne a zdlhave. Ale porozmyslam aj o 1000ml na 100g pai mu tan, asi je to ovela praktickejsie
A este raz dakujem, priblizne taku odpoved som chcel, velmi mi to pomoze, dik
dakujem

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků