Re: Jakou vodu používáte?
Napr. poznam ludi, ktory piju NIE JE PITNA vodu uz roky, ale ked som sa napil ja tak ...
domysli si... a naopak, ja pijem urcitu vodu z pramena a ked sa napiju ostatny, tak ich organizmus protestuje.
Napr. poznam ludi, ktory piju NIE JE PITNA vodu uz roky, ale ked som sa napil ja tak ...
domysli si... a naopak, ja pijem urcitu vodu z pramena a ked sa napiju ostatny, tak ich organizmus protestuje.
ale pokial je to odskusany zdroj, tak preco nie

Je už taková mdlá, bez života. Pokud je ta voda předtím prefiltrovaná, tak bych rekl že vydrzi tak den, pokud není tak pul dne je moc. Ale tohle neplati o vode ze studánky, ta je dobrá tak 3 dny.

Inac vyprchava z vody chlor aj ked je prikryta alebo uzavareta v petke napriklad?

Libor píše:FarKy ak chceš dobrú vodu na čaj skús prameň Sova (Ruská nová Ves- okolo Zbojníckeho zámku a potom ďalej po červenej k chate Sova). Podľa mňa nemá zmysel experimentovať s vodou z vodovodu keď máš nablízku taký kvalitný prameň.
Viem kde to je, bol som tam asi pred mesiacom. V lete si viem predstavit urobit si raz tyzdenne okruh Ruska - Sova - Sigord, ale v zime? Skialpy nemam
ani bezky :( Pesi by sa dalo, ale je to nadlho... ty tam chodis? Ja som teraz celkom s vodou z vodovodu spokojny. Asi preto, ze som nemal vela moznosti porovnat. Na lacne caje staci, ale keby som mal nejaky 10 eurovy oolong, tak tam vodu z vodovodu nepouzijem. Ako som spominal, skusal som uz vodu z chaty zo studne, ale bola tam pachut. Monzo by bola dobra z nedalekeho potoka pri chate... Kazdopadne treba experimentovat. Ludia co neradi experimentuju, tak tym by som cajovanie ani nedoporucoval, pretoze ten isty caj nikdy nepripravite rovnako. Vzdy je to vyskusam toto, vyskusam tamto, zvysim teplotu a nakoniec zistite, ze na to aby ste stihli vsetko na caji vyskusat, vam 50g nestaci...

a ano je to neprakticke pon chodit, ale ked clovek nema na vyber... 

Voda z Brity mi prisla taka umela a monotonna... Vodu skladujem v pivnici v PETkach, bez pristupu svetla pri teplote cca 20 - 24°C.
Třeba na taiwanské vysokohorské mám nejradši britu, na shengy prameny či kohoutkovku
ale obecně pramen je pramen, to ano 
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků