Domácí výroba a příprava potravin - Pro fajnšmekry!!!

Takže jsem se rozhodl, založit tohle téma. Rád bych věděl, co lze všechno doma připravit, případně si můžeme vzájemně poradit, či doporučit. A abych sám začal.
Vyrábím chilli omáčky, čatní, kořenící směsi a nakládací kořeněné soli na grilování a sugo z přebytků rajčat. Nakládám kimči (již tradice a nikdy nám doma v soudku nechybí, indický zeleninový picles, zavináče a jiné ryby, pěču chleba (na jaře bude i venkovní pec na dřevo). Z mléčných výrobků tvaroh, jogurt a chystám se na sýry. Kdysi jsem často vyráběl tofu, ale poslední dobou mám stále méně času. (manželka bylinou kosmetiku, tinktury a masti, jiná léčina, barvy na látky a mýdlo) Udím ryby, maso a sýr (mám jednoduchou udírničku, tzv. vodní grill s udírnou), což posunulo mé grilování o míle kupředu! A pokud máte kde, doporučuji. Cena je velmi příjemná.
A abych přidal něco z ekonomicko/ekologického koutku, začali jsme intenzivně třídit odpady. Ale skutečně intenzivně, což znamená, že nejen plasty, ale i kovy (např. plechovky od kočičiho žrádla) recyklujeme. Veškerý bio odpad končí v kompostéru. Výsledek, zatímco dříve jsme měli pravidelně vedle popelnice ještě narvaný pytel odpadků, což je vidět u sousedů dodnes, nyní mám při odvozu (jednou za da týdny) polovinu prázdnou. A navíc, vzhledem k nadbytku papíru v odpadu si hodlám koupit lis na papírové brikety a lisovat si je do zásoby do krbu na zimu.