Japonská Sencha
• Stránka 1 z 1
Jaká je podle vás nejlepší japonská sencha? Ja teďka piju gyakuru senchu a sem moc spokojenej
hanssd
Sencha Okuyutaka, 2008
Sencha Meiryoku, 2008
Sencha Ó Iwase, 2008
Každá má něco do sebe, ale jinak bych sem musel dát asi 10 modelů
Tohle je top 3
Sencha Meiryoku, 2008
Sencha Ó Iwase, 2008
Každá má něco do sebe, ale jinak bych sem musel dát asi 10 modelů
Tohle je top 3
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Japonská Sencha
Zatiaľ som vyskúšal Sumibimejin Fukamushi sencha,Kamanobicha Sencha,Sencha Kagoshima Yutaka Midori ,Hon Yama Tokugawa Sencha a chutili všetky vynikajúco.
V com su japonske zelene caje ine od ostatnych cajov? Lebo vsade citam, ze japoncov kladiete na ine miesto v ramci zelenych cajov. Napr. bavime sa o luhovani alebo teplote a vy stale hovorite, ze vynimky su japonske caje, V com su ine? V spracovani? v oblasti? v klimatickom pasme? velkost krikov? technologia?
Jsou jiné snad uplne ve vsem co jsi popsal Např, čaje se nesuší, ani nepraží až na vyjijky. Ale naparují atd...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Raz som mal v cajovni Fukamushi Senchu a velmi mi chutila Ta farba je tiez uzasna. Asi zacnem pit aj japoncov
to si prisiel o vela a ak budes mat moznost skus aj korejca (taky fajn prechod medzi cinou a japonskom)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
je cas skoncit s narkotikami
první letošní (2014) sencha (shincha) sklizena. už jen počkat, až ji čeští obchodníci nakoupí a dovezou sem sem :´). Podle informací dnes probíhá(probíhal) veletrh v Kagoshimě, takže Shincha 2014 pofrčí do světa.
Já raději nějaké čerstvé modely...
2013:
Sencha Sayamakaori Gokuchanin, Sencha Saemidori Kirishima - Teamountain
2013:
Sencha Sayamakaori Gokuchanin, Sencha Saemidori Kirishima - Teamountain
Nechtěl jsem zakládat novej topic, tak to zkusím tady. Mám od teamountainu Senchu Tsuyuhikari. Po období tropických veder, které nedávno proběhli se jí stalo to, že podstatně změnila chuť i vůni, konkrétně cítim poměrně silně čerstvou kopřivu. Skladováno v sáčku s uzavíratelným patentem (lištou) nahoře. Stalo se Vám někdy něco podobného? Jak tomu předejít? Raději se ptám, ikdyž odpověď tuším typu.: Jsi blbec, měl by jsi čaj skladovat v chladnu a temnu a ne na poličce v kuchyni, kde je navíc ještě dost vlhko.
To se mi popravdě ještě nestalo.Kombinace horka a vlhka a světla není pro senchu tou nejvhodnější, obsahuje určité procento vlhkosti, takže z horka mohla vyschnout, nebo naopak se až moc zapařit. Stačil k tomu možná jen špatně uzavřený obal... Už se mi jednou stalo, že jsem si myslel že je to docvaklé a nebylo.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na označení KKH-12 nebo KKH-5 nevíte někdo prosím vás co to označení u Sencha čajů znamená?
• Stránka 1 z 1