Re: Chao Zhou
Zrovna smůlu na obou pytlech... Jinak máš v uhlí v konstantní kvalitě? V pytli jsou kusy, které mají menší objemovou hmotnost a jsou křehčí a jsou zase kusy pevné jako kámen s větší objemovou hmotností...jestli to je normální..

O víkendu budu zase laborovat...jedu k rodičům na návštěvu, tak zkusím svoji nejrychlejší metodu, nabrat žhavé uhlíky z kamen, hodit je to kamínek a uhlíky jsou rozjeté raz dva
Tak jsem zvědav, jak se weber chytne...

Takže mám z toho obrovskou radost, je to jak jsi říkal, kamínka musí být na velkém přísunu vzduchu (exteriér, parapet apod.)...Jen ten podpalovač kouřil..tak pak ještě zkusím ten český z Podkrkonoší..
Když zatáhnu rolety, nechám lehce pootevřené okno tak to je pochopitelně vidět..tak přemýšlím, jestli nekoupit tu horkovzdušnou pistoli, nebo nezkusit foukat nato fénem...respektive jsem to u jedné velké BBQ značky viděl..fén na roztápění uhlíků s držákem k přichycení ke grilu...
!!!

vypadá to i hezky....

)))

nerow píše:Díky za info. Konečně mám doma uhlí Weber Stake House...Tak jsem se po měsíci pustil zase do pokusů...Včera přišlo uhlí, tak jsem vzal dva větší kusy, jako jsi ukazoval a použil eko podpalovač PEPO...z Podpalovače se vyvalil hustý, smradlavý, šedý dým a totálně vyčoudil místnost + asi trochu černý dým u uhlí (asi ten prach z toho).
.

. Ačkoliv kamínka byla na vzduchu, podpalovač opět vyhasl ani ne v půlce (přitom hořel úplně normálně a z ničeho niv zhasl) a aby to nebylo málo, tak všechny uhlíky co se rozpalovaly tam byly špatné..jeden kouřil, druhý smrděl a třetí explodoval
Takže tam jsou ňejací zmetci..ale dají se poznat podle vzhledu..sice jsem byl líný je odrbat, ale ten co kouřil to podle mne neďelala kůra..uhlík byl i v řezu celý jedovatě lesklý...jedině, že by stromy měly 6cm silnou kůru a ten úlomek byla jen ta kůra...a takových uhlíků je v balení docela dost...a pak takový křehký, na rozpadnutí vypadající explodují. Už jsem narazil na několik takových..pokaždé z nich lítá stovky jisker a rozlítává se na kusy...a popel je pak úplně všude...
Me exploduje jeden ze sta... proste blbá serie, jestli to je málo vypálené nebo bylo treba uhnilé dřevo nevím...

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků