Re: Ohrev vody (rozne sposoby a teorie)

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

). Na první pokus se mi nepodařilo trvale ohřát samovar, abych do něj jen přihazoval palivo - snažil jsem se ho neustále roztápět, ale bez úspěchu. Na druhou stranu už jen z těchto pokusů byla původně studená voda už vlažná, takže až se povede jistojistě roztopit, ten ohřev vody bude blekurychlý. Jak jsem postupoval - na dno samovaru noviny, na ně dřevené uhlí, nad to noviny a nahoru nějaké suché listí. Neúspěch při zapalování mezi otvory dole v samovaru i z vrchu. Poté jsme zkoušeli dřívka, suché listí, noviny, nic trvale nechytlo. Nemyslím si, že bych byl v zapalování amatér, na chatě roztápíme kamna a venku gril, ale takto těžko se mi neroztápělo zatím nic. Má někdo nějaký zaběhnutý systém, abych vyzkoušel příště? 
Hodne jsem si to oblibil venku i v byte, kam se plyn moc nehodí. 

Dzin Tea Racer píše:Roztopit nad plynem.
Nebo ještě lépe, ekologický podpalovač do krbu a grilu. Stači jeden kus. Jsou to vlastně třisky nebo líko v asi parafinu. Trochu to kouří, ale nesmrdí to vůbec.Hodne jsem si to oblibil venku i v byte, kam se plyn moc nehodí.

tam je vložís. A ten ekologický podpalovač - lýko s parafinem je super. Je to eko, pepo fakt ne, to se otrávíš. 

))

Nikdy jsem to naživo neviděl..Šlo by to rozkuchat a napasovat do kamínek?
je to kahan a na to naskládaš ty díly 

Potom som ešte pre zlepšenie chuti dokúpil ten uhlík, ktorý len hodím do čajníka a varím spolu s vodou. Do vody sa nevylučujú žiadne čierne čiastočky a ani nezapácha za uhlím. Voda je ešte hladšia a "živšia". Ide o to, že všetky nečistoty a škodlivé látky ten uhlík pohltí. Niekedy pošlem fotku 

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků