Ranní čaj
• Stránka 1 z 1
Re: Ranní čaj
Většinou mladší sheng, senchu nebo čínský Hui Long.
Úplně přesně nevím, co znamená..............jestli není škoda do sebe po ránu loupnout takto kvalitnější čaje.
Ale k otázce. Piji Assam, teda pokud ho mám. A je to hodně kvalitní čaj, utrácím za něj fakt dost peněz ( na Indii).
Ale k otázce. Piji Assam, teda pokud ho mám. A je to hodně kvalitní čaj, utrácím za něj fakt dost peněz ( na Indii).
Tak je to asi o tom, co preferujes.
Píšeš, že pijes černý čaj assam apod... to nejsou černé čaje, ale červené... černé jsou tmavé neboli shu puery, heicha, jako liu bao apod.
Caj neni neco, co se pije pořád a stejný... jde o to, že já treba v zimě piji ráno tmavý shu, v lete zelené čaje po ránu...
Já si dát po ránu na lačno assam tak mi není dobre
Pijes je na lačno nebo jak?
Píšeš, že pijes černý čaj assam apod... to nejsou černé čaje, ale červené... černé jsou tmavé neboli shu puery, heicha, jako liu bao apod.
Caj neni neco, co se pije pořád a stejný... jde o to, že já treba v zimě piji ráno tmavý shu, v lete zelené čaje po ránu...
Já si dát po ránu na lačno assam tak mi není dobre
Pijes je na lačno nebo jak?
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Jestli je ta otázka na mě, tak jo. Na lačno.
Pro změnu nemůžu na lačno třeba LongJing.
Pro změnu nemůžu na lačno třeba LongJing.
Long jing na lačno jsem taky nedával. Jinak byl výborný i třeba gruzínský červený Ramiz nebo Guguli. Ty šly dobře i v gaiwanu. Červené z Keni (sičaj.cz) mi přišly lepší na jeden nálev.
Pokud to byl kvalitní zelený čaj klidně Long Ting, tak jsem nikdy nemel problém. Ale s červeným prakticky vzdy, asi to je velmi individuální. Pokud bych si vzal k čaji ráno cokoliv i k červenému, treba i jablko tak už problém mizí.
Když si dám shu puer a to klidne velmi silný, tak problém nemam nikdy, taky divné.
Když si dám shu puer a to klidne velmi silný, tak problém nemam nikdy, taky divné.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
U mne to došlo asi do takové fáze. Ranní čaj, pokud nemám moc času, tak červený. Když čas je, tak zelený, pokud je jejích sezóna. Jinak pu-erh nebo oolong.
Otázku jsem položil trošku kostrbatě, ale teď už je to jedno.
Já třeba po ránu nesnesu CTC Assam i když k tomu něco jím, tak mi pak není dobře, jinak snesu úplně vše. Ty červené čaje jsem myslel, když mám třeba 20 minut času, jsem zvyklý si udělat 0,5l a prostě to vypít i při tomto časovém limitu. A asi si ráno bez čaje už nedokážu ani představit.
Já třeba po ránu nesnesu CTC Assam i když k tomu něco jím, tak mi pak není dobře, jinak snesu úplně vše. Ty červené čaje jsem myslel, když mám třeba 20 minut času, jsem zvyklý si udělat 0,5l a prostě to vypít i při tomto časovém limitu. A asi si ráno bez čaje už nedokážu ani představit.
• Stránka 1 z 1