Zde na Dzinově výčtu můžeme sledovat názorné ztvárnění toho, čemu se v odborných kruzích říká obsese.
Ale vážně, je to pěkná sbírka.
Já postupuji trochu jinak. Jak už jsem tu někde psal. Semínka jsou drahá, klíčivost dost často prachbídná, straší to tu na oknech od ledna do jara. Jednou mi to dokonce shodila kočka Shakti (a nebyla tudíž daleko od toho, posloužit jako předložka do koupelny). Prostě vopruz.
Takže já prostě počkám do jara a pak koupím v Hobbymarketu již vzrostlé sazenice. Někdy to už dokonce kvete, někdy to má dokonce první plody. Vloni jsem dokonce naprosto dekadentně počkal, až to zlevní! Jo, vím, je to "masňácký", ale je to v klidu.
Už mě pustila ta potřeba mít všecko supervostrý, což jsem měl taky. Hezký, ale opět krajně nepraktický. Takže sem tam něco "jedovatýho" , víceméně na ozdobu a jinak maximálně Habaneros, různé druhy, a taky hodně Jalapeňos. Kromě thajských, které kupuji čerstvé, jsem prakticky soběstačný, co se chilli týče. Dělám pastu, chilli olej a Jalapeňos do sladkokyselého nálevu na pizzu a prakticky nic nesuším. Pár kousků je tu jako dekorace. Všechno co nezpracuji putuje pěkně do mrazáku. Skvěle se s tím pak pracuje a je to prakticky nezničitelné.