Tak hlavně Jin Hua - Zlatý květ, není dokázáno že by to měla být plíseň, to je možná jeden z omylů evropanů ( něco jako červený a černý čaj ). Hodně lidí tvrdí a já se k nim přikláním že to jsou svým způsobem vysrážené minerální látky. Plíseň nemá na čaji nic dělat a je vysoce toxická. ( poznáte v prvním nálevu a vyprsknete ho .- )
U Liu Baa jsem videl Jin Hua jen v Tea Netu na to starém 1970 ( recenzi mám na webu ) a bylo mi tam řečeno že na Liu Bao je to vzádcné. To co je vidět na Liu Bau třeba na letošním, není Jin Hua jak si mnozí myslí, Jin Hua je málokdy videt na čajích mladších 6ti let. Hlavne je na sheng Puerech při dobrém skladování. Na tom Liu Bao v tenateu jsem se o tom bavil s Jinem, jeho ženou a dívali jsme se na to velmi silnou lupou, nevim jestli nejaky fotoaparát tohle umí vyfotit. Každopádne na Liu Pao, Hunan čajích je to ihned, takže to nemůže být Jin Hua, ikdyž se na techto čajích může vytvorit. Nikdo pokud vím zatím chemický rozbor neprovedl, chtel jsem ho udelat s kamaradkou ale už nemá možnost laboratoře. Ještě co se týká " zlaté plísně " nikdo neprokázal jestli to plíseň je nebo není tak nekde také uvádím Zlatý květ, nekde zlatá plíseň, ale také bych rád věděl co to je.
Jestli tedy máš nějaké fotky Tvého Liu Bao, tak je vyfot, ale můj foťák na to nestačí, chtelo by to lupu.
Ten čaj Jin Cha 2002, jsem konzultoval s prodejcem a ten řekl že to také může být jak se čaje o sebe trou tak usazeny čajový prach, ( je si to velmi podobne a asi by to chtelo mikroskop ) každopádně to ukáže čas.
Ale kdyby jsi jej pil tak hned budeš vědět že to je kvalitní čaj.
Ješte k tomu Liu Bao, sám Jin Wei říkal že to je poprvé co videl Jin Hua na Liu Pao, Jin Hua je záležitost puerů hlavně. No uvidíme třeba se diskuse rozroste a něco se dozvíme. Ale chtelo by to asi laboratoř.
Bylo by zajímavé udělat nějaké čajové setkání a videt na vlastní oči Jin Hua, a srovnat s Liu Bao, Hunanem a hlavně ochutnat. Pokud za určitý čas uvidím že na recenzované Jin Cha 2002 není JIn Hua ale byl to prach nebo plíseň určitě doplním do recenze pozdeji, jako to dělám s čaji o kterých se něco dozvím co jsen nenapsal. Jsem rád že to někdo čte.