Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh. Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
2011 White Monkey ... tak nějak nevím jak si ten čaj interpretovat, je takový chuťově jemný, čímž připomíná bílé, ale v pozdějších fázích a při delším louhování zase cítím víc zelené ... ale celkově mi chutil
Amakusa Kamairi Tamaryokucha 1st Prize Winner Zcela chapu, ze tento caj vyhral 1. misto :-D Bezprostredne nejlepsi Tamaryokucha jakou jsem zatim pil!!!
2008 Anxi Long Juan Tie Guan Yin AA+ ... zkouším chladnější nálevy než 95°C a chutná
\\edit: tak jsem tím prolil už 2 litry a pořád chuťově skvělé. Tenhle čaj je neupitelný \\edit2: protože jsem už přepitý a bylo mi líto stále ještě v pohodě lístky vyhazovat, navařil jsem si do zásoby další litr, nechám vychladnout a budu popíjet zítra jako limču. Neskutečné, co tenhle čaj vydrží. Btw čaje jsem dal cca 10 g na 200 ml kyusu ...
2008 An Xi Long Juan Tie Guan Yin AA+ voda z litinovky + Ryoro tez vyzkousim zalevat chladnejsi. Uvidime jestli bude lepsi nez 95kou PS: Tyhle pokusy me tuze bavi :-D
Tmavé oolongy dělám běžně prvních pár nálevů 90°C. Světlé oolongy začínám na 80°C, u některých (no, v podstatě vím jen o Mao Xie) bych klidně šel i na 75°C.
Nějak není čas a chuť :( Zítra si to snad vynahradím.
Jinak tahle long juan bohyně je středně pečená, takže vyšší teplotu snese, ale zjistil jsem že mi vyhovuje jí prvně zalít "chladnějši" vodou okolo té 80°, ale spíš možná i pod, nevím, odhadoval jsem. Přijde mi že cítím víc chutí. Každopádně mne fakt posadila na zadek výdrží, chutí ... stojí za každou korunu své ceny
Long Feng Green Label Xiao Beeng Cha 2010 Jiz od casneho rana a teprv ted jsem dopil. Je fakticky uzasnej:-) jeste k te Long Juan: v chladnejsi vode byla chut kulatejsi, trochu pripomina cukrovou vatu. Vydrz opravdu dlouha - z 5g zhruba litr caje
Taiwanský oolong dovezený kamarádem - netuším vůbec co to je zač, jen by měl být vysokohorský, je nepečený, nebo velmi lehce. Na krabici jen znaky a gramáž. Ale chutná dobře
Korean Balhyocha Noeul Hyanggi "Sunset" Uzasny korejsky oolong. Harmonicka chut ktera pohladi po tele i po dusi, o to vic, kdyz je venku krajina pokryta snehem... Velice prijemny dozvuk v ustech - kakao a tmave ovoce, postupne prechazejici do sladkych tonu. ( skoda jen, ze uz to byla posledni zasoba )
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše. .Lev Nikolajevič Tolstoj http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše. .Lev Nikolajevič Tolstoj http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..